Informatie en tips rondom schoenverzorging
 
Shoes by Armel verkoopt altijd het beste en sterkste kalfsleder. Je wilt je schoenen na aankoop zo lang mogelijk mooi houden. Om deze reden is het noodzakelijk dat je deze goed onderhoudt met de juiste producten.
 
BESCHERMING - Voor het beschermen van de schoenen kun je een vuil- en vochtafstotende spray gebruiken. 
 
WAX LEER SPRAY - Deze spray beschermt, verzorgt en voedt gewaxte en matte leersoorten met bijenwas.
 
NUBUCK SPRAY - Deze suède & nubuck spray beschermt suède en nubuck. Deze spray is verkrijgbaar als kleurloze spray maar ook in diverse kleuren. Het is belangrijk om suède schoenen goed te blijven inspuiten met de geschikte spray.
 
Leren schoenen hebben veel voordelen. Omdat leer een natuurlijk product is ademt het, is het soepel en comfortabel als de eigen huid en is het sterk. Daardoor kan het ook lang mee gaan. Om deze eigenschappen zo lang mogelijk te behouden moet je het goed verzorgen en dat kan op deze manier:
 
Leer wordt droog naarmate het ouder wordt. Je moet daarom als eerste de schoenen goed schoon maken met een vochtige doek. Als de schoenen schoon en droog zijn, gebruik dan de juiste crème met de juiste kleur(dezelfde kleur als de kleur van de schoenen maar een kleurloze crème of wax als spray in een spuitbus kan ook, zie sprays hierboven).

Schoensmeer voedt de schoenen waardoor ze niet uitdrogen en heerlijk soepel blijven. Let wel op, gebruik niet te veel schoensmeer omdat anders het leer dichtgaat en niet meer kan ademen. Daarnaast blijft vuil sneller aan de schoenen plakken.

Laat het schoencrème een half uur intrekken en blink dan de schoenen op met een droge doek. Spuit daarna de schoenen in met een water- en vuilafstotende spray.
 
Algemene onderhoudstips:
- Schoenen moeten kunnen ademen, wissel daarom regelmatig van schoenen.
- Laat je schoenen altijd vakkundig herstellen, dit kan bij een schoenmaker.
- Droog je schoenen altijd op een natuurlijke manier, bijvoorbeeld in de buitenlucht.
- Trek de schoenen aan met een schoenlepel.
- Voor optimaal gebruik kan je de schoenen bewaren in een ademende schoenen/dustzak.
- Vergeet niet: leder is een ‘levend’ materiaal en moet kunnen ‘ademen’.